Bodegas F. Olimpia Edición Limitada ‘Crianza’ - De Grote Hamersma

Bodegas F. Olimpia

Edición Limitada 'Crianza' 2017
Geproefd op 6 december 2021

Zeldzame druif, die graciano. Wordt nog weleens ingezet om tempranillo voor riojagebruik wat op te pimpen. Maar mondjesmaat: van de 50.000 hectare wijngaard aldaar, is niet meer dan paar honderd hectare ingeruimd voor de graciano. Komt waarschijnlijk omdat het niet de makkelijkste druif is. Ziektegevoelig en met lage opbrengsten. Bovendien treffen we in het eisenpakket van deze nobody koele, wat vochtige plekken aan om te mogen groeien. En graag op kleiachtige, kalkrijke grond. En die combinatie is niet ruimschoots voorhanden in Rioja. 

Maar bij Olimpia hadden ze klaarblijkelijk nog wat slingeren langs de oevers van de Aragón. Maar waarschijnlijk ook niet onbeperkt. Edición Limitada: je dacht al zoiets. Op tafel flesnummer 0551 van een totaal van 8935, resulterend in gedroogde pruimen, zwarte bessen en dito olijf, bittere chocola, groene kruiderij en wat dropjestannines in de nazorg. 

wine-score-star
Rood
- Navarra - Spanje
Producent: Bodegas F. Olimpia graciano >
14%
vol
Te koop bij Prijs
Vindmijnwijn.nl € 15.50
wine-score-star
Rood
- Navarra - Spanje
Producent: Bodegas F. Olimpia
graciano >
14%
vol
Te koop bij Prijs
Vindmijnwijn.nl € 15.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.