Herr & Frau Lüttmer Frühburgunder ‘Frau Lüttmer’ - De Grote Hamersma

Herr & Frau Lüttmer

Frühburgunder 'Frau Lüttmer' 2018
Geproefd op 7 december 2021

Saale-Unstrut. Nieuwe regio vernoemd naar deze twee rivieren in de buurt van Leipzig. Ook met zijn tweeën: meneer en mevrouw Lüttmer. Gevonden door in zijn eentje door Duitsland trekkende Marco Winterberg die een neusje heeft voor bijzonder materiaal. Trof bij beide deze frühburgunder, een druif die onder het pseudoniem pinot noir précoce inderdaad een directe bloedlijn heeft met....

Voelt zich klaarblijkelijk ook in Saale-Unstrut en omstreken thuis. Leverde daar een zeer smakelijke rode af. Een soort boertige pinot noir. Herenboertig, dat dan weer wel. Sappig donker fruit. Groene kruiden en waterkers op vochtige donkere aarde. Klinkt misschien wat zwaar en nadrukkelijk maar Frau Lüttmer blijkt ook buitengewoon charmant en elegant. Gaat rond met schalen vol zoete kersen, rijpe pruimen en geurt naar aardbeien en gedroogde laurier. Hopen dat Herr Lüttmer er geen bezwaar tegen heeft als we vragen of ze nog eens langskomt. 

wine-score-star
Rood
- Saale-Unstrut - Duitsland
Producent: Herr & Frau Lüttmer frühburgunder >
13%
medium
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Winterberg Wijnen € 28.95
wine-score-star
Rood
- Saale-Unstrut - Duitsland
Producent: Herr & Frau Lüttmer
frühburgunder >
13%
medium
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Winterberg Wijnen € 28.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.