Tenuta Gorghi Tondi Nero d’Avola ‘Coste a Preola’ - De Grote Hamersma

Tenuta Gorghi Tondi

Nero d'Avola 'Coste a Preola' 2020
Geproefd op 14 december 2021

Het rurale desolate zuid-westen van Siclië rondom Marsala doet eerder denken aan een wildwest film dan aan een klassiek wijngebied. En dan, in het midden van niets, als een oase ligt daar het door het WNF beschermde natuurgebied 'Lago Preola' waarop de grens ervan de zussen Annamaria en Clara hun 130 hectaren wijngebied bestieren. Met hun opwekkende moderne wijnen geven ze een compleet nieuwe kijk op de wijnen van Sicilië. 

De houtgerijpte Coste a Preola is gemaakt van de nero d'avola, je weet wel, de druif iets verderop in Puglia van die lompzoete dikke wijnen geeft die beter in jampotten verpakt zouden kunnen worden. Niets daarvan hier. Sap, speels, frisse zuren en een toch pittige 14% alcohol die in geen wijnvelden of wegen te proeven is. Kaneel, trekdrop en cacao brengen je ineens weer als 15-jarige naar de snoepwinkel tijdens de pauze. Deze snoeperd is echter voor 18+. 

wine-score-star
Rood
- Sicilia - Italië
Producent: Tenuta Gorghi Tondi nero d’avola >
14%
medium
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Artisan Wines € 10.60
Wijnbaas € 11.50
wine-score-star
Rood
- Sicilia - Italië
Producent: Tenuta Gorghi Tondi
nero d’avola >
14%
medium
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Artisan Wines € 10.60
Wijnbaas € 11.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.