Château de la Selve Petite Selve - De Grote Hamersma

Château de la Selve

Petite Selve 2020
Geproefd op 14 december 2021

Terwijl het platteland leegloopt en de jonge generatie naar de steden trekt, trekt Benoît Chazallon zijn eigen plan en vestigt zicht als wijnmaker in het midden van nergens in de Ardèche. Aan de rivier Le Chassezac herbergt de sprookjesachtige kelder van het middeleeuwse Château de la Selve een compleet gerenoveerd wijnbedrijf met amforen en houten vaten van niet minder dan Château d'Yquem. 

Bio is het parole, zelfs biodynamisch met kakelende koehoorn, walsend water, kriebelende kruidenthee en een masserende maanstand. Resultaat: wijnen met energie. Omdat je niet alleen moeilijk en complex wil drinken heeft Benoît deze Petite Selve, een kleintje voor alledag. Opwekkende en eerlijke, een landwijn van de spicy cinsault, zwoele grenache en strenge syrah. Met hun 30 jaar voet in aarde zijn de stokken inmiddels mooi op leeftijd. Puur, sap, lichtvoetig, schoon en nog vin naturel ook. Gelukkig wel zonder de hoofdpijn van vluchtig volatiel of muffe muis. Een en al plezier daar op het Franse platteland, je vraagt je af hoe lang het duurt voor de stedelingen omdraaien.

wine-score-star
Rood
- Ardèche - Frankrijk
Producent: Château de la Selve cinsault >grenache >syrah >
13%
medium
Biologisch-dynamisch
Natuurwijn
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Artisan Wines € 11.95
Wijnbaas € 11.95
wine-score-star
Rood
- Ardèche - Frankrijk
Producent: Château de la Selve
cinsault >grenache >syrah >
13%
medium
Biologisch-dynamisch
Natuurwijn
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Artisan Wines € 11.95
Wijnbaas € 11.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.