Kumeu River Chardonnay ‘Estate’ - De Grote Hamersma

Kumeu River

Chardonnay 'Estate' 2021
Geproefd op 4 november 2022

Kan beter de vergelijking 'Puligny-Montrachet' aan die Tim Atkin maakt bij de chardonnay uit de Villagelijn. Sommelier Gianluca di Taranto van The Jane in Antwerpen, eerder gekozen tot beste sommelier van België, zegt over Michael Brajkovich van Kumeu River: 'Hij is een van 's werelds meest getalenteerde wijnmakers als het gaat over chardonnay. Zijn wijnen, waaronder deze Estate, leveren een absurde waarde voor hun geld, ouderen moeiteloos jarenlang en blijven winnen aan complexiteit. Voor bourgogne-liefhebbers een naam om absoluut op te volgen!' 

True. Superieur fris-romig zonder associaties aan nieuwe wereld-obesitas, een euvel waaraan veel chardonnays uit de moderne wijnwingewesten vaak lijden. Subtiele notigheid. Nectarine nectar. Onderstrepende mineraliteit. De eerste kleuren van de herfstbladeren, een schuchter de hoed opzettende paddenstoel in een verder breed uitwaaierende chardonnay die nergens zijn focus verliest. Als proeve van bekwaamheid beoordeelden wij eerst de 2020 oogst en thans mogen we de 2021. Deze is weliswaar wat kostbaarder geworden maar het blijft een prachtwijn met een wel heel aantrekkelijk prijskaartje. 

In Bourgogne lukt dat ze niet meer. 

wine-score-star
Wit
- Auckland - Nieuw-Zeeland
Producent: Kumeu River chardonnay >
13,5%
medium
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Colaris € 29.50
wine-score-star
Wit
- Auckland - Nieuw-Zeeland
Producent: Kumeu River
chardonnay >
13,5%
medium
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Colaris € 29.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.