Beau Rivage

Cuvée Prestige 2018
Geproefd op 7 januari 2022

Doe geen moeite om op bezoek te gaan bij Château Beau Rivage, al ziet het gravuretje op het etiket van het domein er best uitnodigend uit. Demeure bordelaise staat er in piepkleine lettertjes onder geschreven. Vrij vertaald: huis in Bordeaux. Het domein zelf bestaat alleen in het stockboek waaruit bulkbordeauxbottelaar EMB in Blaignan waarschijnlijk vrijelijk kan putten. En in dat geval is de wijnboer zelf ook virtueel.

Blaignan zelf dan maar even aan doen? Vergeefse moeite. Ingeklemd tussen de D4, D203 en de D103E5. Nou, dan weet je het wel. Dorp dat nauwelijks nog dorp genoemd mag worden. Net aan tweehonderd zielen. Misschien inmiddels 198, de gemiddelde leeftijd ligt er op 83. Als de mannen van de bottelarij aan de slag zijn, gaat ie overigens iets omlaag. Er is een kerk. Een ruïne van een pigeonnerie, een soort G5-zendmast avant la lettre: een duiventoren uit de 17e eeuw . Ik zei overigens duiven, geen druiven. Die zijn er wel: in deze blend en dan voornamelijk merlot, een derde cabernet sauvignon en een spatje petit verdot.

Een inkoper met gevoel voor humor heeft vervolgens het hele ensemble als 'cuvée prestige' geduid. Lariekoek natuurlijk. Maar als ik uitgelachen ben, neem ik toch maar een slokje. Met de nodige argwaan: bordeaux van onder vijf euro is 99 van de 100 gevallen al een grote omtrekkende beweging waard. Laat staan onder de vier.

Maar kijk nou toch eens: het kan zomaar gedronken worden al moet je geen cuvée prestige verwachten. Wel laat het eiken zich behoorlijk aanleunen. Maar er zijn hele volksstammen die dat juist erg lekker vinden. 'Als je dat proeft is het pas echt goede wijn.'

Voorts zijn er bramen, bessen, pruimen en laurier. En eerlijk is eerlijk, als je die los zou moeten kopen, ben je al meer kwijt. Zelfs bij de Aldi. Kortom, verwacht geen olala, poepoepoe en engeltjes over de tong toch kun je met droge ogen beweren dat het de beste bordeaux onder vier euro is. 

Bekijk hier alle goed scorende wijnen van Aldi
Beau Rivage
Rood
Bordeaux - Frankrijk
Te koop bij Prijs
Aldi € 3,99
Rood
Bordeaux - Frankrijk
Te koop bij Prijs
Aldi € 3,99