Familia Traversa Tannat Merlot - De Grote Hamersma

Familia Traversa

Tannat Merlot 2019
Geproefd op 12 februari 2022

Uruguay begint steeds meer een player te worden in het Zuid-Amerikaanse. Hebben zelfs een eigen druif om de daden kracht bij te zetten: de tannat die in Frankrijk overigens de nodige faam heeft verworven in Madiran. 

Maar ook in Montevideo aardt ie goed. Veel Uruguayaanse wijnmakers menen zelfs 'beter' dan in Frankrijk Deze kreeg vaste grond onder de voeten bij een familiebedrijf dat al vier generaties doende is in Montevideo, dichtbij en op dezelfde hoogtegraad als het Argentijnse Mendoza en het Chileense Santiago de Chile. In deze duurzaam geproduceerde editie (de familie gebruikt lichtere flessen en zonnepanelen) trekt hij overigens op met merlot. Een en ander telt op tot donker fruit met kracht, viooltjes met vleugen zwarte peper, sappige bitters zonder dat het eindresultaat streng en grimmig wordt. 

wine-score-star
Rood
- Montevideo - Uruguay
Producent: Familia Traversa merlot >tannat >
12,5%
medium
Duurzaam
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Taste Club € 7.99
Grapedistrict € 7.99
wine-score-star
Rood
- Montevideo - Uruguay
Producent: Familia Traversa
merlot >tannat >
12,5%
medium
Duurzaam
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Taste Club € 7.99
Grapedistrict € 7.99
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.