Domaine Sauveroy Cuvée Antique - De Grote Hamersma

Domaine Sauveroy

Cuvée Antique 2020
Geproefd op 12 februari 2022

De minst complexe van het rode Anjou Villages gezelschap tot mij gebracht door Domaine Sauveroy. Maar misschien ook wel degene die het meeste puur, het meest eigen, het meest - tja, hoe zal ik het zeggen? - cabernet franc uit de Loire was. 

Ongedwongen, en met die gezellige grombittertjes. Dat kauwen op een vers grasspietje. Dat onaangelijnde donkere sap. De weerbarstige borstelbramen, die hand zwarte kersen met hier en daar een plekje. Die zure bessen. Het volledig ontbreken van pretentie. Zo moet het zijn toch? Aldus presenteerde de 2018 oogst zich. 

En 2020? Een jaar dat kan wedijveren met voornoemde oogst. Prettig: een volle procent minder alcohol. Verhoogt de doordrinkbaarheid zonder dat ie aan karakter inboet. Ook fijn: hard op weg om zijn Ecocert-certificering te krijgen. Dit jaar is het zover. Dan trekken we nog een extra flesje op open. 

wine-score-star
Rood
- Anjou Villages - Frankrijk
Producent: Domaine Sauveroy cabernet franc >
13,5%
medium
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
JoostWijn € 10.50
wine-score-star
Rood
- Anjou Villages - Frankrijk
Producent: Domaine Sauveroy
cabernet franc >
13,5%
medium
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
JoostWijn € 10.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.