Domaine Albert Mann Senteurs des Vignes - De Grote Hamersma

Domaine Albert Mann

Senteurs des Vignes 2019
Geproefd op 13 februari 2022

Er wordt wel eens vergeten dat de Elzas de regio is die als eerste in Frankrijk het biologische wijngaardenieren omarmd heeft. Een van de voortrekkers: Jacky Barthelmé, de wijnmaker van Albert Mann die al een kwart eeuw in dialoog is met zijn fruit. 

Jacky zelf omschrijft de essentie van biodynamische wijnbouw 'met gezond verstand en als een echte boer elke dag in de wijngaarden aanwezig zijn en luisteren naar de signalen die de wijngaard je geeft'. Met het gebruik van biodynamische preparaten en de juiste plantbedekking wordt ook het organische bodemleven bevorderd. Met zijn 23 hectare familiebezit (de twee domeinen van Mann en Barthelmé werden in 1998 samengevoegd) komt hij in ieder geval oren tekort en heeft hij de handen aan vol. Maar een en ander werpt zelfs bij deze relatief eenvoudige blend zijn biodynamische vruchten af. 

Wie goed naar zijn smaakpapillen luistert, hoort de fluistering van rijpe peer, mango, roze grapefruit, mandarijn, sinaasappelschilletjes, rozebottel, druivigheid en een citrustouch. Klare taal. 

wine-score-star
Wit
- Alsace - Frankrijk
Producent: Domaine Albert Mann auxerrois >muscat >pinot blanc >
12,5%
medium
Biologisch-dynamisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
De Vier Heemskinderen € 15.95
wine-score-star
Wit
- Alsace - Frankrijk
Producent: Domaine Albert Mann
auxerrois >muscat >pinot blanc >
12,5%
medium
Biologisch-dynamisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
De Vier Heemskinderen € 15.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.