Achter het Hoofdkantoor van De Grote Hamersma, op de Albert Cuypmarkt, bevindt zich een viskraam die geafficheerd wordt als 'De Haringkeizer anno 1982'. Omdat het heerlijk is om friends in high places te hebben, halen we daar aan het eind van een intensieve proefdag met bijvoorbeeld 43 jonge Chileense carmenères nog wel eens een paar maatjes. Om dan eventueel nog een flesje botdroge manzanilla van gezelschap te voorzien. Voorwaar, een verrukkelijke combinatie.
Enfin, hier hebben we te maken met Prinz Salm, een domein in de Nahe dat al 32 generaties in bezit is van de adellijke familie Zu Salm-Salm. En die houdt het daar niet zo lang vol door vieze wijn te maken maken. Maak eerst maar even kennis met deze onbekommerde, energieke blend. Passievrucht, kleine appeltjes, roze grapefruit, nectarines, rijpe kruisbessen en een luchtig, kwistig spetterend limoengezelschap dat de afdronk aankondigt. Verteerbaar, eet- en drinklust opwekkend en van een grote vrolijkheid. Wat drinken we erbij? Nou, wat dacht je zelf?