Marqués de Griñon Svmma Varietalis - De Grote Hamersma

Marqués de Griñon

Svmma Varietalis 2018
Geproefd op 16 februari 2022

De kwaliteitspyramide van Marqués de Griñón heeft een hoge top. De Svmma (spreek uit: soemaa) wordt gemaakt van alle druiven die de markies eigenhandig introduceerde in zijn streek. En dan hebben we het natuurlijk niet over zijn single estate appellatie - in goed Spaans Vino de Pago genoemd - Dominio de Valdepusa. Nee, wat cabernet sauvignon betreft was hij de eerste in Castilla La Mancha en met syrah en petit verdot zelfs de eerste in heel Spanje.

Svmma gaat al langzaam richting vlaggenschipniveau. Hij komt de haven al binnenvaren. Heeft ook een navenant prijskaartje, maar in tegenstelling tot zijn Caliza en El Rincón 'slechts' 14% alcohol. Beschikt over de betere linkeroever Bordeaux-trekjes met bijbehorende frisheid. Is gesoigneerd met een hoge drinkability. 

Je zou kunnen zeggen 'het Spaanse antwoord op een Super Tuscan'. Hoe zouden we dat noemen? Een Super Madrileen dan maar. Heeft getemde tannines, kersen, cassis, een pepertje en een Fisherman's Friend. 

Scoorde negen oogstjaren geleden nog slechts een 8,5 vanwege pocherig imago. De markies gaat inmiddels flink vooruit. Schept niet meer zo op, maar maakt gewoon waar. Een gezonde dosis flair levert hem vandaag de dag een punt meer op.

wine-score-star
Rood
- Dominio de Valdepusa - Spanje
Te koop bij Prijs
opdronk.nl € 23.75
Brederode Wijnkopers € 23.75
wine-score-star
Rood
- Dominio de Valdepusa - Spanje
Te koop bij Prijs
opdronk.nl € 23.75
Brederode Wijnkopers € 23.75
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.