Domaine Clos de l ‘Ours l’Accent - De Grote Hamersma

Domaine Clos de l 'Ours

l'Accent 2020
Geproefd op 18 februari 2022

Ik vertrek binnen de landsgrenzen. Daar gingen Michel Brotons, zijn vrouw Fabienne en hun twee kinderen dan. Huis en bedrijf in Marseille verkocht, verwaarloosd domein en dito wijngaarden met 50 jaar oude stokken aangekocht in Cotignac, Haut-Var. Adviezen gevraagd bij lokale fenomenen Daniel Abrial, Eloi Dürrbach (van Domaine de Trevallon) en Daniel Ravier (van Domaine Tempier) en - mooi meegenomen - ook gekregen. 

Aldus kreeg Domaine Clos de l'Ours, vernoemd naar Michel's bijnaam l'ours, de beer, gestalte. Pracht provence in de categorie 'vondsten'. En, zie het maar als een compliment, kan zich volgens de equipe hier aan de proeftafel, meten met de beste rosés ter wereld. En die komen nu eenmaal uit Bandol. Misschien niet geheel toevallig overigens vanwege die verstrekte knowhow door Abrial en Ravier. Mooi meegenomen voor de Hollanders onder ons: wat voordeliger. 

Enfin, de 2020 oogst van Domaine Clos de l'Ours debuteert in De Grote Hamersma met het accent op sinaasappelschilletjes, roze grapefruit, abrikoos, de spicyness van rode peperkorreltjes, een lichte kruidigheid die ter plekke in de lucht zweeft. Frêle en toch stevig. In de verte rozemarijnt het wat. De zon komt op. En een beer verschijnt aan den einder. 

wine-score-star
Rosé
- Côtes de Provence - Frankrijk
Producent: Domaine Clos de l 'Ours carignan >cinsault >grenache >mourvèdre >syrah >
13,5%
medium
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
De Vier Heemskinderen € 18.95
wine-score-star
Rosé
- Côtes de Provence - Frankrijk
Producent: Domaine Clos de l 'Ours
carignan >cinsault >grenache >mourvèdre >syrah >
13,5%
medium
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
De Vier Heemskinderen € 18.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.