Le Bonheur Chardonnay ‘The Eagle’s Lair’ - De Grote Hamersma

Le Bonheur

Chardonnay 'The Eagle's Lair' 2021
Geproefd op 19 februari 2022

De 2021 oogst. Maar toch nog maar even wat verder terug in de tijd: Le Bonheur doet al mee sinds de 18e eeuw. En sinds die tijd wordt er ook wijn gemaakt. Eerst door de Franse familie De Villiers en inmiddels door een overigens ook Frans bedrijf, AdVini, 'leader français des vins de terroir'

Enfin, tot zover de geschiedschrijving en de trots wapperende tricolore. Nu maar eerst even de Klapmutskop op, de berg waar op de hellingen de wijngaarden met chardonnay zijn te vinden. Liggen 's middags in de schaduw. Zodoende mooi koel fruit. Een tinteling, een kraakje, een knispertje, een biscuitje. Maar ook limoen en citrus. Lichtvoetig. Maar wellicht is lichtvleugelig een betere duiding. De wijn dankt zijn naam aan het paartje zwarte adelaars dat er zijn nest heeft. Dan weten we dat ook weer als we aan het aperitieven zijn. De wijn is er bij uitstek geschikt voor. Zie ook de sauvignon blanc The Weather Block en de rode The Manor Meander en The Trading Post. 

wine-score-star
Wit
- Stellenbosch - Zuid-Afrika
Producent: Le Bonheur chardonnay >
13,5%
medium
Te koop bij Prijs
Wijnkring € 12.25
wine-score-star
Wit
- Stellenbosch - Zuid-Afrika
Producent: Le Bonheur
chardonnay >
13,5%
medium
Te koop bij Prijs
Wijnkring € 12.25
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.