Gaston Chiquet Tradition Premier Cru Brut - De Grote Hamersma

Gaston Chiquet

Tradition Premier Cru Brut
Geproefd op 20 februari 2022

Bij de familie Chiquet ging in 1746 al de eerste stok de grond in. Inmiddels zijn we al acht generaties verder. Broertjes Nicolas, Antoine en Marion, dochter van de laatste, vormen momenteel het trio dat de 23 hectaren in Dizy, Aÿ, Mareuil-sur-Aÿ en Hautvilliers bestieren. We proefden ook drie wijnen van ze, waaronder deze Tradition Premier Cru Brut. 

Klassieke, beheerst gemaakte wijn. Roept ondanks zijn dosage van slechts 6 gram goût anglais associaties op. Weliswaar als lightversie maar wel rijp, zacht en gevuld maar zonder zijn frisheid te verliezen. Verse en gedroogde abrikozen, wat perzik met een spatje room, lichte roostertonen en een niet te strakke citrusfinale. 

Wie Chiquet op chique wil drinken, kan onder andere terecht in restaurants 't Raedthuys in Duiven (*) en Aan de Poel in Amstelveen (**).  

wine-score-star
Wit Mousserend
- Champagne - Frankrijk
Te koop bij Prijs
Bubbels & Meer € 36.95
wine-score-star
Wit Mousserend
- Champagne - Frankrijk
Te koop bij Prijs
Bubbels & Meer € 36.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.