Tenuta Il Falchetto Lurëi - De Grote Hamersma

Tenuta Il Falchetto

Lurëi 2019
Geproefd op 20 februari 2022

Barbera staat te boek als de huiswijndruif van Piemonte, de druif voor de vrolijke fruitige wijn van alledag - waarna des zondags met eerbied barolo en barbaresco gesavoureerd worden.

Niet hier bij Tenuta Il Falchetto. Sinds jaar en dag laten zij zien dat je ook van barbera wijn kan maken om u tegen te zeggen. Streng, statig, met een deftige afdronk. Een serieus heerschap.

Voorheen overdreven ze dat wel eens. Waren ze zo druk bezig tons te overtuigen dat je ook van barbera Grote Wijn kan maken, dat het geheel wat al te serieus en somber werd.

Inmiddels beseffen ze dat ook Grote Wijn plezier moet geven. Dat wat lichtzinnigheid geen misstap is. En zo is nu onder al die deftigheid  het rijpe kersenfruit van barbera duidelijk aanwezig. Niet dat het daardoor ineens een dolle boel wordt, maar om te zorgen dat zuren en ferme tannines prachtig in balans zijn met het fruit.

wine-score-star
Rood
- Barbera d’Asti Superiore - Italië
Producent: Tenuta Il Falchetto barbera >
15%
vol
wine-score-star
Rood
- Barbera d’Asti Superiore - Italië
Producent: Tenuta Il Falchetto
barbera >
15%
vol
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.