Schola Sarmenti Tempo al vino, primitivo - De Grote Hamersma

Schola Sarmenti

Tempo al vino, primitivo 2019
Geproefd op 20 februari 2022

In Salento, de hak van Italië, namen vier wijnbouwers het verstandige besluit om samen te gaan werken teneinde de mensheid voor een koopje van uitstekende wijnen te voorzien. Ze noemden zich Schola Sarmenti. 

Ze gebruiken inheemse nietsontziende hardwerkende druiven met namen als negroamaro en primitivo, welke laatste in Amerika zinfandel heet en officieel iets wat niemand kan onthouden, want het is Kroatisch en klinkt alsof je je verslikt in een droog crackertje. Om toch over ’m te kunnen praten zonder dat iedereen steeds zegt ‘wil je een slokje water?’ hebben ze ontdekt dat z’n alleroudste Kroatische naam tribidrag is. 

Tribidinges voorziet ons voor een budgetprijsje genereus van zonnig donker fruit met pittige exotische specerijgeuren. Wacht een jaartje – of kieper ’m nu in de karaf – en u krijgt er woeste kruidige geuren bij, terwijl de wijn tevens zacht en romig wordt. 

‘Hé,’ zegt menig verstandige wijnliefhebber blij verrast, ‘eigenlijk veel lekkerder dan allerhande dure patserswijnen die zo moeilijk smaken. Dit geeft gewoon plezier!’ 

En zo is het maar net. De andere stoere rode wijnen van de Schola geven ook warmbloedig plezier, en de duurdere zijn nog robuuster, maar deze is qua prijs/plezier het fijnst. Heel veel karaktervolle wijn voor een vriendenprijs.

wine-score-star
Rood
- Salento - Italië
Producent: Schola Sarmenti primitivo >
13,5%
vol
Sterwijn
wine-score-star
Rood
- Salento - Italië
Producent: Schola Sarmenti
primitivo >
13,5%
vol
Sterwijn
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.