De Martino Enigma, reserva - De Grote Hamersma

De Martino

Enigma, reserva 2019
Geproefd op 20 februari 2022

Mocht u een beginnend wijnliefhebber willen uitleggen wat dat betekent dat een jonge wijn nog wat gesloten is, dicht zit: schenk hier een glas van. Er is weinig te ruiken of te proeven.

Maar wals eens goed in een groot glas, of giet de fles leeg in een karaf, of doe zoals wij hier aan de proeftafel: proef iedere dag een glas, en de wijn bloeit open.

Geduld wordt beloond: fijne cassisgeuren komen boven - van de 70% cabernet sauvignon - ondersteund door stoer leer van de 25% malbec, het geheel geschraagd door de stoere tannines van 5% petit verdot, de zeldzame maar allengs populairdere bordeauxdruif die ook in kleine hoeveelheden duidelijk aanwezig is.

Een leerzaam verblijf van 14 maanden op Franse houten vaatjes voltooide de opvoeding. Het resultaat is een prestigieuze Chileense bordeauxblend voor een zeer vriendelijke prijs. Nogal wat van zulke namaakmédocs denken dat het geheim van de grands crus van Bordeaux in kracht zit. Deze weet dat het om elegantie gaat.

wine-score-star
Rood
- Maipo Valley - Chili
wine-score-star
Rood
- Maipo Valley - Chili
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.