Montaignan Grenache Rosé - De Grote Hamersma

Montaignan

Grenache Rosé 2023
Geproefd op 10 april 2024

Vanaf de 2019 oogst ging de kwaliteit – indachtig de naam –  bergopwaarts. Het rode fruit verzorgder en gesoigneerder. Onthaarde framboosjes, onthaaste aardbei, een kordate kers. Een snufje kruiderij, een schuchter sinaasappelmarmelade bittertje en kwiek kwebbelende zuurtjes die repten over frissigheid.

Met de 2020 zocht Montaignan het nog wat hogerop. ‘Zo stijlvol als een goede Côtes de Provence rosé’ noteerden we. Omdat deze gewoonlijk ook hogere prijskaartjes noteren dan zo’n ‘nederige’ Pays d’Oc verdiende Montaignan toen een pluspuntje extra. De 2021 legde er nog een schepje bovenop, de 2022 hield dat hoge niveau plus de bijbehorende score vast.

En nu hebben we een heerlijk verse 2023-editie op de proeftafel. Iets minder nadrukkelijk in de frambozendrups, maar daarentegen wel weer wat fijne abrikoos in het gezelschap goedgemutste zomerkoninkjes, rode besjes, een kneepje citrus, een snufje zuidkruid plus een aangenaam vetje dat de afdronk rondt.

wine-score-star
Rosé
- Pays d’Oc - Frankrijk
Producent: Montaignan grenache noir >
12,5%
medium
Vegan
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Jumbo € 5.99
wine-score-star
Rosé
- Pays d’Oc - Frankrijk
Producent: Montaignan
grenache noir >
12,5%
medium
Vegan
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Jumbo € 5.99
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.