Scopeto del Cavalli Rosso di Scopetto del Cavalli - De Grote Hamersma

Scopeto del Cavalli

Rosso di Scopetto del Cavalli 2019
Geproefd op 28 februari 2022

Hoe bijzonder, hoe kleinschalig had je het gehad willen hebben? Maak kennis met Beatrice Mathews, een Engelse van Spaanse afkomst die nota bene in Toscane is neergestreken. In de zeventiger jaren als toerist om later, in 1984, er de kleine boerderij met wijnkelder van de heer Cavalli te kopen. Wat je zegt: dat klinkt als Ik Vertrek, ware het niet dat dit tv-format destijds nog niet bestond. 

Enfin, de ingrediënten om er een leuke aflevering op te nemen waren volop aanwezig. De taalbarrière, het traditionele achterstallige onderhoud, de onkunde wat betreft wijn maken. Maar kijk aan, het heeft allemaal toch leuk uitgepakt. Scopeto del Cavalli is een postzegelbedrijfje (totale jaarproductie 1000 flessen; ja, je leest het goed) dat op de westelijke hellingen van Montalcino een buitengewone brunello maakt, eentje die ook een buitengewoon prijskaartje kent. Indrinken kan echter (en wordt aanbevolen) met deze relatief eenvoudiger Rosso di Scopeto.  

wine-score-star
Rood
- Toscana - Italië
Producent: Scopeto del Cavalli sangiovese >
13%
vol
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
The Wine Connection € 37.50
wine-score-star
Rood
- Toscana - Italië
Producent: Scopeto del Cavalli
sangiovese >
13%
vol
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
The Wine Connection € 37.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.