Cerbaiona - De Grote Hamersma

Cerbaiona

2019
Geproefd op 28 februari 2022

Cult producent. Fel begeerd bij liefhebbers van de ware Brunello di Montalcino, eentje van het soort dat nogal credit card belastend werkt. (Hé, hoe kan dat nou? Het pinapparaat geeft 'onvoldoende saldo' aan.)

Enfin, eerst maar eens met de Rosso di Montalcino aan de slag. Nog steeds een collectors itemachtige productie van slechts 5000 flesjes. En toch relatief vriendelijk geprijsd: ruim 100 euro voordeliger dan Big Brother Brunello in ieder geval.

'Bepaald geen miskoop' constateerde ik bij de 2016, een oogst die weinig in de vaten bracht maar veel te bieden had. In frisheid gevangen kersen, transparante pruim, meelevende zuren, een greep uit de tabaksdoos en een fijne specerijentoets. Tannines schromen niet. Rood met een ongekende zest, een frons van concentratie en een ruimhartige animo. De 2019 schitterde helemaal. Weliswaar wat kostbaar maar de claim 'bepaald geen miskoop' blijft. Vanwege....

wine-score-star
Rood
- Rosso di Montalcino - Italië
Producent: Cerbaiona sangiovese >
14%
vol
Sterwijn
Te koop bij Prijs
The Wine Connection € 45.00
wine-score-star
Rood
- Rosso di Montalcino - Italië
Producent: Cerbaiona
sangiovese >
14%
vol
Sterwijn
Te koop bij Prijs
The Wine Connection € 45.00
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.