AH Excellent Selectie Coteaux Bourguignons Chardonnay - De Grote Hamersma

AH Excellent Selectie

Coteaux Bourguignons Chardonnay 2022
Geproefd op 23 juni 2023

Tot 2011 ging deze appellation als Bourgogne Grand Ordinaire door het leven. Maar de associaties met bouwvakkersdecolletés, paarse leggings met cellulitisprint en getatoeëerde staffordshireterriërs zijn nu eenmaal niet erg ‘wijnig’. Nee, dan toch liever Coteaux Bourguignons, de Bourgondische heuvels. Klinkt een stuk sjieker.

Maar het is overigens nogal een ruim begrip. Beslaat de hele Bourgogne. Van Auxerre tot Beaujolais. En qua druivengebruik zijn de officiële instanties al net zo scheutig. Voor de hand liggend zijn pinot noir en chardonnay. Maar ook soorten van minder naam en faam zoals aligoté, tressot en césar mogen heuvelop. En ze vervolgens allemaal bij elkaar tot wijn maken mag ook. Klinkt eigenlijk ook wel een beetje ordinair maar enfin.

Hoe dan ook, voor de Excellent Selectie is pure chardonnay gebruikt. En puur is-ie. Kwam vanuit de Bourgondische heuvels tot ons in de Hollandse laaglanden met sappig tropisch fruit, een gulle roomlik en het fris van kokosyoghurt. Sappige zuren bovendien dit jaar. 

wine-score-star
Wit
- Coteaux Bourguignons - Frankrijk
Producent: AH Excellent Selectie chardonnay >
12,5%
medium
Te koop bij Prijs
Albert Heijn € 9.49
wine-score-star
Wit
- Coteaux Bourguignons - Frankrijk
Producent: AH Excellent Selectie
chardonnay >
12,5%
medium
Te koop bij Prijs
Albert Heijn € 9.49
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.