Weingut Maximin Grünhaus Schloss Riesling trocken - De Grote Hamersma

Maximin Grünhaus

Schloss Riesling trocken 2022
Geproefd op 17 juni 2023

De Moezel. Voelt riesling zich thuis. Meer dan 60 procent van het plaatselijke wijngaardareaal is door deze druif geannexeerd. Ook Maximin Grünhaus heeft de riesling omarmd en verzorgt 'm buitengewoon goed. Zo ook de gewassen die hun druiven omgeven. Ook wilde kruiden en grassen worden er gekoesterd om het bladmanagement van de ranken zo natuurlijk mogelijk te laten plaatsvinden. 

Een spatzuivere moezel is het resultaat. Enorme verfijning aan perzik, appel, honing, grapefruit, citrus en een suikerspinnetje spint zijn web. Licht, transparant en vooral droog. Een zuchtje transparanter dan de voorgaande editie maar welbeschouwd daardoor nog beter in balans. 

Max bloesemt, Max zwiert, Max zindert, Max verfrist en Max wekt de doden tot leven. Wat dat laatste betreft: oppassen geblazen dus waar je 'm drinkt. 

wine-score-star
Wit
- Mosel - Duitsland
Producent: Maximin Grünhaus riesling >
12%
licht
Duurzaam
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Colaris € 17.50
wine-score-star
Wit
- Mosel - Duitsland
Producent: Maximin Grünhaus
riesling >
12%
licht
Duurzaam
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Colaris € 17.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.