Culombu Etienne Suzzoni - De Grote Hamersma

Culombu

Etienne Suzzoni 2020
Geproefd op 20 april 2022

Ik geef het maar meteen toe: van die minustellu hadden we nog nooit gehoord. Even zoektochtje gestart op het wereldwijde wijnweb. Blijkt deze het alias te zijn van de graciano, een druif die ooit de hoofdrol speelde in Rioja en zich in het gelukkigste geval tegenwoordig veelal tevreden moet stellen met een rol als souffleur. Enfin, ook in deze blend doet ie voor slechts 10 procent mee maar gelukkig weten we nu wel waarmee we te maken hebben. 

Maar wat een mooi samenspel is hier ontstaan, met twee lokale helden, plus een shotje van international syrah. Hebben eerst gezellig mogen huizen op het 350 miljoen oude granieten platform dat zo eigen is voor de appellation Corse-Calvi. Dat ze zich er thuis voelden is te proeven. Verrukkelijke, verteerbare rouge die associaties oproept met Siciliaanse Etna rood. Ook daar zware ondergrond maar uiterst lichtvoetige, transparante en nerveuzige wijn die in laagjes lichtrood fruit, subtiele kruiderijen, frivole zuren en sappige bittertjes presenteert. 

wine-score-star
Rood
- Corse-Calvi - Frankrijk
Producent: Culombu minustellu >nielluccio >sciaccarellu >syrah >
14,5%
medium
Biologisch-dynamisch
Demeter
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Wijnkring € 20.95
wine-score-star
Rood
- Corse-Calvi - Frankrijk
Producent: Culombu
minustellu >nielluccio >sciaccarellu >syrah >
14,5%
medium
Biologisch-dynamisch
Demeter
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Wijnkring € 20.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.