De Stefani Col Fondo - De Grote Hamersma

De Stefani

Col Fondo
Geproefd op 20 april 2022

Van druiven uit de regio  Conegliano en Valdobbiadene. Op de 'Champagnemanier' gemaakt. Met andere woorden: de tweede vergisting vindt op fles plaats in plaats van met duizenden liters tegelijk in een roestvrij stalen tank waaraan extra gist en suiker wordt toegevoegd zoals met het gros van de prosecco te doen gebruikelijk is. 

Mede daardoor nemen we met deze Col Fondo al het lelijks terug dat we de afgelopen jaren over prosecco hebben geschreven. Behalve dat je onder een tientje (op een enkele, enkele uitzondering na) de materie beter kunt vermijden. Geef wat meer uit en geniet van deze, die ook nog eens senza solfiti, zonder zwavel, tot ons is gekomen. Zuiver, onberispelijk wit fruit, gistig, limoenig en dorstlessend. Revitaliseert bovendien zelfs smaakpapillen die te lang in proseccobudgetsferen hebben moeten vertoeven. Aanrader. 

wine-score-star
Wit Mousserend
- Prosecco - Italië
Producent: De Stefani glera >
10,5%
droog
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Wijnkring € 14.95
wine-score-star
Wit Mousserend
- Prosecco - Italië
Producent: De Stefani
glera >
10,5%
droog
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Wijnkring € 14.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.