Kellerei-Cantina Andrian Pinot Grigio - De Grote Hamersma

Kellerei-Cantina Andrian

Pinot Grigio 2021
Geproefd op 23 april 2022

Bijna driekwart van alle wijn uit de regio is afkomstig van coöperaties. Ooit waren dat verzamelplekken van veelal matige wijnen maar een jaar of twintig geleden meenden de dertien actieve leden dat het anders moest. Lees: beter. Aldus geschiedde. En nu we er over denken zijn we welbeschouwd in de afgelopen jaren ook verdacht weinig wijnen tegengekomen die onder de streep scoorden. 

En Andrian? Dat was de eerste coöperatie ter plekke met een anno van 1893. Dan ook: de eerste, de beste? Nou, om eerlijk te zijn, sinds aansluiting bij Cantina Terlano (ook al zo'n fijne firma) zouden we dat best kunnen stellen. In ieder geval onderstreept deze pinot grigio de status van Alto Adige als regio waar de  beste witte wijnen van Italië vandaan komen in het algemeen en die van Andrian in het bijzonder. De smaak van net rijpe peer pal onder de schil, koele suikermeloen, citrus, een zacht amandelbittertje en een mondprikkelende spicyness. 

wine-score-star
Wit
- Alto Adige-Südtirol - Italië
Producent: Kellerei-Cantina Andrian pinot grigio >
13,5%
licht
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Perfecte Wijn € 14.95
Una Más € 14.95
Wijnig € 14.95
wine-score-star
Wit
- Alto Adige-Südtirol - Italië
Producent: Kellerei-Cantina Andrian
pinot grigio >
13,5%
licht
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Perfecte Wijn € 14.95
Una Más € 14.95
Wijnig € 14.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.