Antoniolo Osso San Grato - De Grote Hamersma

Antoniolo

Osso San Grato 2014
Geproefd op 28 april 2022

Lees meer over de expressie van nebbiolo bij de riserva van Antoniolo. En verdiep je vervolgens in deze 2014, best een lastig jaar voor Piemonte overigens. Het weer was vrij fris en voor Piemontese begrippen vrij guur. Dat betekende dat de druiven moeizaam rijpten. Minpuntje, zou je zeggen. Maar ook dat ze langer rijpten. Plusje. Nu worden dergelijke oogstjaren meestal niet direct omarmd door het grote publiek. Ze hebben langer de tijd nodig om op dronk te komen, hun introversie af te schudden en hun ware aard te tonen. 

Ook 2014 werd niet direct vrijgegeven om vervolgens in eerste instantie maar aarzelend voor het voetlicht. te treden. Maar niet veel later is er sprake van een open doekje. Vanwege leer, tabak, kruidnagel en drop, bassende bramen, kersenextract, gedroogd fruit, zwarte thee met rozenblaadjes, paddenstoelen en Marmite. Weldadig, aards en elegant. 

wine-score-star
Rood
- Gattinara - Italië
Producent: Antoniolo nebbiolo >
13,5%
vol
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Karakter Wijnimport € 76.50
wine-score-star
Rood
- Gattinara - Italië
Producent: Antoniolo
nebbiolo >
13,5%
vol
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Karakter Wijnimport € 76.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.