Domaine Alzitella Rosé - De Grote Hamersma

Domaine Alzitella

Rosé 2021
Geproefd op 10 augustus 2023

Je komt het niet zo vaak tegen. De meeste Corsicaanse rosé wordt lokaal geconsumeerd. Wordt verder altijd in één adem genoemd met rosé uit de Provence, vanwege het gebruik van dezelfde druiven. Maar wacht. In dit geval is het een blend van de beroemde grenache met local hero nielluccio.

Ooit op het eiland aangeplant door Italianen uit Genua die in hun landjepikperiode Corsica tot aan het eind van de 18e eeuw in bezit hadden. Vermoed wordt dat deze nielluccio (ter plekke ook wel niellucciu genoemd) verwant is aan de sangiovese. Aardig weetje natuurlijk.

Maar is die wijn nou wat? Oui. Si. Spannender dan al die in elkaar geknutselde snoepwinkelrosés met rare namen, malle flessen en suikerpotten in de afdronk. Wulpse perzik in roomyoghurt, aalbes, grapefruit en een zuchtje aanwaaiende garrigues.  We waren al fan. En we blijven het: ook dit jaar weer een smakelijk, onalledaags glas rosé. 

Helaas flink wat kostbaarder geworden: van € 5.49 naar € 6,79. Gaat ten koste van de Ster-vermelding die Alzitella vorig jaar liet noteren.

wine-score-star
Rosé
- Corsica - Frankrijk
Te koop bij Prijs
Spar € 6.79
wine-score-star
Rosé
- Corsica - Frankrijk
Te koop bij Prijs
Spar € 6.79
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.