Campi Rudi Bianco - De Grote Hamersma

Campi Rudi

Bianco 2021
Geproefd op 4 mei 2022

Niks mis met chardonnay of sauvignon, integendeel, ze zijn niet voor niets zo geliefd, maar iets anders en eigens is ook wel prettig. Vandaar dat ze hier geen internationale beroemdheden aan planten, maar gezellig hun inheemse authentieke druiven gebruiken.

Zoals de trebbiano, een druif waar er allerlei ondersoorten van zijn, en verdeca, een Zuid-Italiaanse druif die naaste familie is van de primitivo. Nadeel: ze zijn wat minder bijzonder van smaak dan, zeg, chardonnay of sauvignon. Minder uitgesproken. Lastig voor de wijnmaker, maar ook een uitdaging om te laten zien wat ze kan. En dat is hier prima gelukt. 

Nee, het is niet te vergelijken met een chardonnay op grand-cru-bourgogneniveau. Maar dat hoeft ook niet. Beter van landelijke druiven prima landelijke wijn maken. Geen pretenties, maar eerlijke eenvoud. Rijp zacht fruit, wat kruidige geuren voor de pit. Klinkt simpel, maar proef maar eens wat her en der: er zijn maar weinig eenvoudige wijnen die echt plezier geven, die puur en zuiver zijn, oprecht zonder poespas. Wie zo’n wijn. maken, verdient meer lof en hulde dan de vervaardiger van de zoveelste doorsneechardonnay.

wine-score-star
Wit
- Puglia - Italië
Producent: Campi Rudi trebbiano >verdeca >
12%
licht
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Bouvigne Wijnimport € 6.50
wine-score-star
Wit
- Puglia - Italië
Producent: Campi Rudi
trebbiano >verdeca >
12%
licht
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Bouvigne Wijnimport € 6.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.