Liskar Rosado - De Grote Hamersma

Liskar

Rosado 2020
Geproefd op 8 mei 2022

We horen het bijna dagelijks: mensen die rosé ‘zo niksig’ vinden. Aardig voor op een terrasje, op he balkon, maar geen ‘serieuze wijn’.

Die mensen schenken we graag deze rosé. Rosé van druif grenache met z’n kersenfruit en kruidige geuren. Grenache,, of garnacha zoals hij hier in Spanje heet,  van een wijngaard geplant in 1950. ‘In het noordelijke en koele Baja Montaña-gebied’, meldt het achteretiket, alsof u daar dagelijks komt

Granacha die vervolgens met zorg tot wijn is gemaakt, waarbij een piepklein deel (3%!) op hout. Een wijnmaker die op zulke details let, is niet bezig met huppelrosé. Die maakt serieus wijn. 

En kijk nou, die wijnmaker, dat lijkt wel Nederlands, die naam! Jawel: Frank Smulders, éen der zeer weinige Masters of Wine in de wereld. Dan weet je serieus veel van wijn. 

Dan weet je rosé te maken die rijk en vol is en toch fijn en fris, warmbloedig en hartveroverend, met kracht en nuance, alles in prachtig evenwicht.

Rosé om u tegen te zeggen.

wine-score-star
Rosé
- Navarra - Spanje
Producent: Liskar garnacha >
14,5%
medium
Te koop bij Prijs
Anfors-Imperial € 20.50
wine-score-star
Rosé
- Navarra - Spanje
Producent: Liskar
garnacha >
14,5%
medium
Te koop bij Prijs
Anfors-Imperial € 20.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.