Max Kilburg Riesling kabinett ‘Ohligsberg’ - De Grote Hamersma

Max Kilburg

Riesling kabinett 'Ohligsberg' 2020
Geproefd op 8 mei 2022

Druiven plukken, helpen bij de oogst: het klinkt zo romantisch, maar het is hard werk. En daar langs de Moezel nog griezelig ook, op die steile hellingen. En de wijnboer moet daar niet alleen tijdens de oogst ploeteren en zwoegen, maar het jaar rond.

De troost bestaat uit prachtig uitzicht en weergaloze wijn. Want daar doe je het allemaal voor. Verderop, op de vlakte, kun je zonder gedoe grote oogsten binnenhalen, met weinig moeite veel wijn maken.

Maar hier op de hellingen, daar heeft de wijngaard, de wijn, karakter. Terroir. Proef maar. Ook Moezel, ook riesling, ook helling, ook prachtige vergezichten vanaf die griezelig steile wijngaard - maar deze riesling van strenger dan de Wintricher Ohligsberg smaakt weer heel anders dan die van de Piesporter Goldtröpfchen 

Strenger. Je proeft meer van het staal van de riesling onder het rijpe, friszoete fruit. Straffere zuren. Je moet hier harden werken voor je beloning. Maar de beloning is groots: die unieke klassiek Duiste balans tussen strakdroge zuren en lichtzoet fruit onder een waaier van geuren en smaken.

wine-score-star
Wit
- Mosel - Duitsland
Producent: Max Kilburg riesling >
8,5%
medium
Te koop bij Prijs
Anfors-Imperial € 17.85
wine-score-star
Wit
- Mosel - Duitsland
Producent: Max Kilburg
riesling >
8,5%
medium
Te koop bij Prijs
Anfors-Imperial € 17.85
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.