Max Kilburg Riesling kabinett ‘Goldtröpfchen’ - De Grote Hamersma

Max Kilburg

Riesling kabinett 'Goldtröpfchen' 2020
Geproefd op 8 mei 2022

Piesporter? Maar… dat kennen we toch van die obscure literflessen, uit de tijd dat Duitse wijn allemaal € 2,99 kostte en naar open riool rook en naar suikerwater smaakte?

Klopt. Maar schrik niet. Oorspronkelijk was Piesporter een bijzonder appellation. In de jaren ’70 van de vorige eeuw zijn veel van die exclusieve herkomstgebieden opgerekt: Niet alleen meer de steile helling aan de Moezeloever viel er onder, maar ook gans het vlakke achterland. Duitsland had ingezet op veel en goedkoop.

Daar zijn ze gelukkig van teruggekeerd, en zo proeft u hier weer een echte Piesporter, in al z’n oude glorie, z’n ouderwetse voornaamheid. Rijp druivig rieslingfruit, fris lichtzoet, rijk en tegelijk fris, voorzien van fijne zuren en een lange, natalmende afdronk vol nobele smaken, zodat je begrijpt waarom het hier Goldtröpfchen, gouddruppel heet.

wine-score-star
Wit
- Mosel - Duitsland
Producent: Max Kilburg riesling >
8,5%
medium
Te koop bij Prijs
Anfors-Imperial € 20.30
wine-score-star
Wit
- Mosel - Duitsland
Producent: Max Kilburg
riesling >
8,5%
medium
Te koop bij Prijs
Anfors-Imperial € 20.30
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.