In vroeger tijden nam een deftig mens zo rond een uur of elf geen havermelklatte of bleekselderijdetoxsmoothie, maar een ochtendsherry of een morgenmoezel. Een fijnbesnaard glas wijn om rustig van te nippen, terwijl je de wereld of op z’n minst de komende lunch overpeinsde.
Mooie tijden.
Daarna, zo na de Tweede Wereldoorlog, raakten die griezelig steile wijngaardhellingen van de Moezel uit de mode, kwam er ook moezelwijn van de vlakten, en werd moezel synoniem met goedkope hoofdpijnwijn.
Gelukkig zijn er inmiddels weer jonge wijnmakers die met liefde, kennis en ambitie de ware moezelwijn maken. Wijn van de steile hellingen langs de prachtige Moezel, wijnen met die unieke, sublieme combinatie van rijk, lichtzoet, rijp rieslingfruit en fijne zuren. Wijn met een prachtige balans, een eindeloze afdronk, waarin je steeds weer nieuwe nuances ontdekt.
Wijn om ouderwets rustig van te genieten.