Hey Riesling ‘Steinmeister’ - De Grote Hamersma

Hey

Riesling 'Steinmeister' 2020
Geproefd op 8 mei 2022

GG, staat er in de mooie slanke fles geblazen: Grosse Gewächs. groot gewas, letterlijk vertaald, een grand cru, zeg maar, maar dan in de ingewikkelde wirwar van Duitse wijnbenamingen.

Kort gezegd: een bijzonder wijngaard. Een wijngaard van men in de loop der eeuwen heeft gemerkt dat hij door ligging, bodem, microklimaat iets extra’s aan de druiven geeft, en die druivenaan de wijn. Wijn van zo’n wijngaard is complexer, veelzijdiger, intenser dan wijn van zomaar een wijngaard. En die wijn heeft karakter: kenners proeven feilloos de verschillen tussen de grands crus, de Grosse Gewächse.

Deze wijngaard, de Naumberger Steinmeister, geeft volle, rijke riesling - van maar liefst 90 jaar oude stokken! -, intens van geur en smaak, breed, maar, zoals het goede riesling eigen is, voorzien van fijne zuren.

wine-score-star
Wit
- Saale-Unstrut - Duitsland
Producent: Hey riesling >
13%
medium
Te koop bij Prijs
Anfors-Imperial € 50.40
wine-score-star
Wit
- Saale-Unstrut - Duitsland
Producent: Hey
riesling >
13%
medium
Te koop bij Prijs
Anfors-Imperial € 50.40
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.