Hees Riesling trocken ‘Römerstich’ - De Grote Hamersma

Hees

Riesling trocken 'Römerstich' 2019
Geproefd op 8 mei 2022

Wijn is er om te drinken. Maar volgens culinair ingestelde kenners gaat dat niet zomaar. Je moet er wat bij eten, zeggen ze. Pas met het juiste gerecht erbij komt een wijn tot zijn recht.

Advies bij deze wijn: drink er wat bij. Een andere wijn. Schenk deze in, schenk nog een riesling van de familie Hees in. De Halenberg. Zelfde wijnboer, zelfde gebied, zelfde druif, andere wijngaard. De Halenberg ligt op het oosten, deze Römerstich op het zuiden. De bodem is anders. Allebei leisteen, maar in andere hoeveelheden, en vergezeld van ander gesteente.

Proef, vergelijk, geniet. Nee, het is geen wedstrijd. Het gaat er niet om welke de beste is. Dat is het mooie van wijn: al die verschillen, al die spannende nuances. Overeenkomsten - beide prachtrieslings, droog, fruitig, fijn van zuren - en verschillen. Deze is wat toegankelijker, heeft minder grapefruit, is wat lieflijker - binnen het kader van de strenge rieslingopvattingen. Lekker en leerzaam.

wine-score-star
Wit
- Nahe - Duitsland
Producent: Hees riesling >
12,5%
medium
Te koop bij Prijs
Anfors-Imperial € 29.95
wine-score-star
Wit
- Nahe - Duitsland
Producent: Hees
riesling >
12,5%
medium
Te koop bij Prijs
Anfors-Imperial € 29.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.