Sebestyén Porkoláb-Volgyi Franc - De Grote Hamersma

Sebestyén

Porkoláb-Volgyi Franc 2017
Geproefd op 8 mei 2022

Zo gaat het zo vaak: je zoekt overal, en de schat blijkt dicht bij huis te vinden. Importeurs zoeken overal ter wereld naar bijzondere, ongewone wijnen - om dan thuis te komen met weer een merlot of chardonnay - en vergeten dat er in Europa ook nog heel veel te ontdekken valt.

Zoals deze weergaloze cabernet franc. Cabernet franc is een stuk zeldzamer dan z’n nakomeling cabernet sauvignon, en dan komt deze ook nog uit de Porkoláb vallei in Hongarije. De bodem van rode klei daar geeft wijnen subtiele minerale tonen, vertellen ze, en daar hebben ze gelijk aan. 

Fijn rood fruit, en tegelijk aards en stoer. Om een vergelijking te maken met iets minder onbekende cabernet francs: als een kruising tussen warmbloedige rode loire en ouderwetse hereboerenbordeaux. We bespeuren zowaar zelfs een vleug kreupelhout.

Ouderwets charmant op z’n best. Ouderwets, met de heilzame invloed van het moderne wijnmaken, en, met dank aan Moeder Natuur, die met die rode klei in de bodem de cabernet franc hier die fraaie mineraligheid geeft, die heldere geur en smaak, die verfijnde zuren. Een prachtige ontdekking, een wereldreis waard

wine-score-star
Rood
- Szekszárd - Hongarije
Producent: Sebestyén cabernet franc >
14%
medium
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Anfors-Imperial € 29.50
wine-score-star
Rood
- Szekszárd - Hongarije
Producent: Sebestyén
cabernet franc >
14%
medium
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Anfors-Imperial € 29.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.