Liskar Garnacha - De Grote Hamersma

Liskar

Garnacha 2019
Geproefd op 8 mei 2022

Nog niet eens zo heel lang geleden wist slechts een enkele doorgewinterde kenner een wijn van grenache te noemen: châteauneuf-du-pape! En gigondas, zei een andere wijnwijsneus.

Pas dankzij dat prachtboek van Hubrecht Duijker De goede wijnen van het Franse Zuiden ontdekten we dar er meer van die zonnig, kruidige wijnen vol kersengeur en specerijentonen waren.

En pas nog weer veel later dat die druif grenache van oorsprong Spaans was, waar hij garnacha heet En dankzij deze fles dat je daar wijn van kan maken op het niveau van de opperstebeste châteauneuf-du-pape, met een al verfijnde details tussen dat rijpe kersenfruit.

Die garnacha komt van heel oude wijngaarden in de noordelijke en koele Baja Montaña gebied, meldt het achteretiket, alsof u daar dagelijks komt. En is tot wijn gemaakt door - hé, dat lijkt wel Nederlands!! Jawel Frank Smulders. MW, staat er achter z’n naam, en dat betekent dat je serieus veel van wijn weet. Slechts een paar honderd mensen wisten zich tot nu toe door de examens te worstelen.

wine-score-star
Rood
- Navarra - Spanje
Producent: Liskar garnacha >
14,5%
vol
Te koop bij Prijs
Anfors-Imperial € 62.50
wine-score-star
Rood
- Navarra - Spanje
Producent: Liskar
garnacha >
14,5%
vol
Te koop bij Prijs
Anfors-Imperial € 62.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.