A Picca

A Picca 2016
Geproefd op 18 mei 2022

A picca a picca, 'beetje bij beetje' in Siciliaans dialect. Misschien was het de wijze raad die Mattia Imberti's vader hem influisterde toen hij zijn zoon een hectare op de Etna cadeau deed. 'Klein beginnen, en dan rustig uitbouwen.' Hoewel, een lappie grond op de vulkanische helling staat tegenwoordig gelijk aan een aardige Tesla tegenwoordig, noem 't maar klein. 

De familie Imberti opereert al decennia in het hart van de Chianti Classico, dus dit presentje aan Mattia kunnen we een beetje beschouwen als hun vakantiewijngaard. Importeur Douwe Walinga importeerde al de wijnen van Fattoria Le Fontide van de Imberti's en proefde op een beurs de A Picca. Het beviel hem wel. Kunnen wij begrijpen. Dit jaar bovenop zijn fruit (kersen-bessen-frambozen-bramen), kruidig, dynamischer dan de 2016 die we eerder onder het kelnermes hadden en zacht met wat hout in ruste. 

Mattia kan op z'n kop gaan staan, maar Rosso doet het kalm aan. Zijn ook oude stokken natuurlijk. Bereikt langzaam de top, stapje voor stapje...Dit jaar een stukje dichterbij. 

Bekijk hier alle goed scorende wijnen van Douwe Walinga Italiaanse Kwaliteitswijn
A Picca
Rood
Sicilia - Italië
nerello cappuccio nerello mascalese >
13%
Te koop bij Prijs
Douwe Walinga Italiaanse Kwaliteitswijn € 22,40
Rood
Sicilia - Italië
nerello cappuccio nerello mascalese >
13%
Te koop bij Prijs
Douwe Walinga Italiaanse Kwaliteitswijn € 22,40