Meyer-Fonné Pinot Blanc - De Grote Hamersma

Meyer-Fonné

Pinot Blanc 2021
Geproefd op 22 mei 2022

Tijdenlang was het  in de Elzas gewoonte om van pinot blanc een mollige wijn te maken. Niks mis mee, maar in handen van slordige werkende wijnboeren, van wijproducenten die liever veell dan lekker maakten, werd mollig vaak lafzoet. Schriel van smaak, waarbij de restsuiker diende om allerlei tekortkomingen te verdoezelen.

Die tijden zijn gelukkig voorbij. Geholpen en gedwongen door de concurrentie van al die spannende jonge wijnmakers uit Duitsland en Oostenrijk kon men in de Elzas niet meer blijven stilzitten.

er moest gewerkt worden. Handen uit de mouwen. Streng snoeien, zorgvuldig wijnmaken.

Wisten ze hier bij het aloude Meyer-Fonné al tijden. Hier maken ze sinds jaar en dag vriendelijk, zachte, fruitige pinot blanc met een romige afdronk. Pinot blanc waarin je proeft dat hij naaste familie is van de chardonnay, Een karakteristiek vleugje kruidigheid laat weten dat hij uit de Elzas komt.

En dat alles voor een zeer vriendelijke prijs.

wine-score-star
Wit
- Elzas - Frankrijk
Producent: Meyer-Fonné pinot blanc >
12,5%
medium
Te koop bij Prijs
Colaris € 10.95
wine-score-star
Wit
- Elzas - Frankrijk
Producent: Meyer-Fonné
pinot blanc >
12,5%
medium
Te koop bij Prijs
Colaris € 10.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.