Domaine Jean-Paul Picard Sancerre - De Grote Hamersma

Domaine Jean-Paul Picard

Sancerre 2021
Geproefd op 22 mei 2022

Het probleem met een beroemde naam: het kan producenten gemakzuchtig maken. Ze kunnen denken: mijn wijn heeft zo’n beroemde naam, men koopt ‘m toch wel. Dus kan ik maar beter flink wat produceren. Meer flessen betekent meer geld.

Maar meer opbrengst in geld gaat meestal niet samen met meer opbrengst in wijn. Kwantiteit en kwaliteit rijmen, maar verder hebben ze weinig gemeen. 

Zodoende is er nogal wat sancerre die best een aardige frisse witte wijn is, best een drinkbare sauvignon, maar meer ook niet. Behalve dan in prijs. Je betaalt voor de naam, niet voor de inhoud.

Gelukkig denkt Jean-Paul Picard daar anders over. Hij is trots op z’n land, trots op z’n druiven, en maakt wijn waaraan je dat proeft. Dit is sancerre die met recht sancerre heet. Een frisse sauvignon met voorjaarsgeuren, maar ook met diepte en karakter en complexiteit. Kalk en krijt geven ruggengraat aan de smaak, fijne details zorgen ervoor dat je iedere slok weer met genoegen proeft.

wine-score-star
Wit
- Sancerre - Frankrijk
Te koop bij Prijs
Colaris € 18.50
wine-score-star
Wit
- Sancerre - Frankrijk
Te koop bij Prijs
Colaris € 18.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.