Cantine Pellegrino Etna Rosso ‘Ulysse’ - De Grote Hamersma

Cantine Pellegrino

Etna Rosso 'Ulysse' 2016
Geproefd op 23 mei 2022

De naam Ulysse is de Latijnse benaming voor Odysseus. Je weet wel, die mythische held uit de Griekse oudheid. Had ook iets bedacht met een houten paard in het plaatsje Troje. Dat schijnt tegenwoordig in Turkije te liggen.

Odysseus was sowieso een enorme globetrotter in die tijd, want zette volgens Homerus ook voet aan wal op Sicilië. Kwam daar gelijk in een fittie met de cycloop Polyphemos. Die eenogige reus sloot Odysseus met zijn bemanning op in een grot en had de nare traditie om dagelijks vier van zijn mannen op te eten. 

Lang verhaal kort. Odysseus wist te ontsnappen. Zijn list omvatte een een grote zak met Etna Rosso, waarmee hij de reus eerst dronken wist te voeren om hem vervolgens blind te maken.  

De Etna Rosso van Pellegrino komt echter gewoon in een 0,75 liter fles, maar is net als in de Griekse mythologie levensgevaarlijk doordrinkbaar. Gemaakt van nerello mascalese en nerello capuccio die staan aangeplant op de flanken van de Etna. 

IJzingwekkend cool, maar ook vurig. Vulkanisch, elegant, verfijnd en met structuur. Kersen op siroop, bessen, aardbeien, gekonfijte bramen en vers gebrande noten. Oogverblindend lekker.

wine-score-star
Rood
- Etna Rosso - Italië
Producent: Cantine Pellegrino nerello cappuccionerello mascalese >
13%
medium
Duurzaam
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
De Monnik Dranken € 16.95
wine-score-star
Rood
- Etna Rosso - Italië
Producent: Cantine Pellegrino
nerello cappuccionerello mascalese >
13%
medium
Duurzaam
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
De Monnik Dranken € 16.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.