Benanti Contrada Cavaliere - De Grote Hamersma

Benanti

Contrada Cavaliere 2020
Geproefd op 29 mei 2022

Wijn van de kleine appellation Etna Bianco is op zichzelf al zeldzaam en bijzonder, en deze helemaal. De appellation eist dat de wijnen vervaardigd worden van minstens 60% van de inheemse druif carricante; bij Benanti echter bestaan de witte Etnawijnen voor 100% uit carricante. 

Carricante is te vinden op de oostelijke hellingen van de Etna en in het oosten van Sicilië. Verder nergens. In totaal zijn er 264 hectare mee begroeid. Een flinke lap grond als je het zo voor je ziet, maar er zijn bordeauxchâteaus die in hun eentje al ruim 100 hectare hebben. Van die bekendere Siciliaanse druif nero d’avola is er ruim 20.000 hectare aangeplant.

Deze cuvée is rijker en voller dan de ‘gewone’ etna bianco van Benanti. Opulenter, kruidiger, guller,  met meer fruit. Daaronder echter heeft hij gelukkig ook dat fijn strenge, droogkruidige karakter waarin je ook de vulcanische bodem van de Etnawijngaard proeft.

wine-score-star
Wit
- Etna Bianco - Italië
Producent: Benanti carricante >
12%
medium
Te koop bij Prijs
Bâtard-Wijnhandel Koninginneweg € 42.50
wine-score-star
Wit
- Etna Bianco - Italië
Producent: Benanti
carricante >
12%
medium
Te koop bij Prijs
Bâtard-Wijnhandel Koninginneweg € 42.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.