Benanti - De Grote Hamersma

Benanti

2020
Geproefd op 29 mei 2022

Nerello mascalese, is een, volgens sommigen dé donkere druif van Sicilië. Heet zo omdat hij donker, nero, is en uit de buurt van Mascali komt, vlak bij de Etna. Het is een kind van sangiovese. Hij heeft de elegante, heldere smaak die goede chianti ook kan hebben. Rood fruit, mooie herfstdagen, rozen…

Nerello cappuccio is ook een echte Etnadruif, maar wordt beschouwd als de wat mindere nerello; niet echt een zorgenkindje, maar om ‘m nou in z’n eentje in een fles te stoppen… Dan kan hij toch beter vergezeld gaan van z’n fierdere kompaan nerello mascalese.

En dat doen ze hier dan ook. De 20% cappucio heeft versterking van 80% mascalese, en samen levert dat een ferme, beginselvaste, doch goedertieren wijn die zeer verfijnd geurt. Rijp fruit, specerijen, een rozentuin… Zuiver, puur, strak en met een zeer eigen karakter. Hoog scorend in die fijne categorie Lekker Anders.

wine-score-star
Rood
- Etna Rosso - Italië
Producent: Benanti nerello cappuccionerello mascalese >
13,5%
medium
Te koop bij Prijs
Bâtard-Wijnhandel Koninginneweg € 20.50
wine-score-star
Rood
- Etna Rosso - Italië
Producent: Benanti
nerello cappuccionerello mascalese >
13,5%
medium
Te koop bij Prijs
Bâtard-Wijnhandel Koninginneweg € 20.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.