Benanti Serra della Contessa ‘Riserva’ - De Grote Hamersma

Benanti

Serra della Contessa 'Riserva' 2015
Geproefd op 29 mei 2022

Hun bijzondere ‘gewone’ wijn is gecomponeerd uit nerello mascalese met 20% nerello cappuccio, deze uit perceel 587 bestaat bijna helemaal uit druif nerello mascalese, met, melldt het achteretiket, slechts  een ‘piccolo’, een pietsie nerello cappuccio.

Dat perceel 587 is een wijngaard op vulcanische grond - niet zo vreemd, hier in de nabijheid van de Etna - en de familie Benanti maakt hier al wijn sinds 1474, dus ze hebben enige ervaring met wijnmaken op deze bijzondere plek met z’n karakteristieke druiven.

Niks mis met de meer bekende wijnoorden, met bordeaux, barolo, bourgogne, maar zo’n statige wijn die doet denken aan de klassieke grootheden maar toch helemaal anders is, die intrigeert.

En die nieuwsgierigheid wordt beloond. Niet alleen intrigerend door z’n bijzondere achtergrond, ook intrigerend, meeslepend en je lang bijblijvend door z’n geur, smaak, karakter.

Jong nog, deze 2015, opgewekt geurend naar fijn rood fruit en rozengeur, specerijen en cederhout. Pittig, lenig, gespierd. Rijk, complex en subtiel. 

Zulke bijzondere wijnen proeven we, dan doen we de kurk weer in de fles, en proeven de volgende dag weer. En de dag daarna. En daarna. Hoe verandert de wijn onder invloed van de steeds groter wordende hoeveelheid zuurstof in de fles? Spannend proeven is dat. In de dagen dat hij openstond op de proeftafel ontvouwden zich steeds nieuwe facetten van z’n persoonlijkheid. Een belevenis.

wine-score-star
Rood
- Etna Rosso - Italië
Te koop bij Prijs
Bâtard-Wijnhandel Koninginneweg € 85.00
wine-score-star
Rood
- Etna Rosso - Italië
Te koop bij Prijs
Bâtard-Wijnhandel Koninginneweg € 85.00
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.