Lornano etél - De Grote Hamersma

Lornano

etél 2021
Geproefd op 29 mei 2022

De kunst van het rosémaken: lieflijke, zachte, verfrissende wijn produceren die toch niet niksig is. Rosé, dat is zomerwijn, lichtvoetig, opwekkend. Menig producent die meer naar de kasboeken dan de kwaliteit kijkt vervaardigt dus uit de losse pols wat slobberwijn met een roze kleurtje - en helaas de geur van zuurtjes en de smaak van dunne limonade.

Z’n collega bekijkt dat meewarig en meldt dat hij tenminste rosé met karakter maakt. Dat karakter bestaat dan meestal uit branderige alcohol.

De balans tussen wijn die opvallend, fijn en zuiver van smaak is, en toch genoeglijk wegdrinkt op het terras van het Michelinsterrenrestaurant of aan boord van het eigen zeewaardig jacht, is zeldzaam.

Hier is het ze gelukt. Met glans. Fijne, zachte, fruitgeurige rosé vol nuances, met een zijdezachte en toch ferm nablijvende smaak, die je doet wegdromen naar het mooie Toscane dankzij chiantidruif sangiovese.

Luxueuze rosé voor een zeer schappelijke prijs.

wine-score-star
Rosé
- Toscana - Italië
Producent: Lornano sangiovese >
13,5%
licht
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Devinita € 9.95
wine-score-star
Rosé
- Toscana - Italië
Producent: Lornano
sangiovese >
13,5%
licht
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Devinita € 9.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.