De kunst van het rosémaken: lieflijke, zachte, verfrissende wijn produceren die toch niet niksig is. Rosé, dat is zomerwijn, lichtvoetig, opwekkend. Menig producent die meer naar de kasboeken dan de kwaliteit kijkt vervaardigt dus uit de losse pols wat slobberwijn met een roze kleurtje - en helaas de geur van zuurtjes en de smaak van dunne limonade.
Z’n collega bekijkt dat meewarig en meldt dat hij tenminste rosé met karakter maakt. Dat karakter bestaat dan meestal uit branderige alcohol.
De balans tussen wijn die opvallend, fijn en zuiver van smaak is, en toch genoeglijk wegdrinkt op het terras van het Michelinsterrenrestaurant of aan boord van het eigen zeewaardig jacht, is zeldzaam.
Hier is het ze gelukt. Met glans. Fijne, zachte, fruitgeurige rosé vol nuances, met een zijdezachte en toch ferm nablijvende smaak, die je doet wegdromen naar het mooie Toscane dankzij chiantidruif sangiovese.
Luxueuze rosé voor een zeer schappelijke prijs.