Sartori Marani - De Grote Hamersma

Sartori

Marani 2019
Geproefd op 30 mei 2022

Sartori. Opgericht door Pietro Sartori, groot gemaakt door zoon Regolo. Maar achter iedere succesvolle man, staat een sterke vrouw. In het geval van Regolo was dat Fernanda Marani, naamgever van deze Bianco Veronese. 

"Made from slightly dried garganega grapes", lezen we op het achteretiket. Ja, en dat indrogen van de druiven, daar is men in de buurt van Verona wel bekend mee. Want drink je wit, dan drink je daar vaak Soave. Maar drink je rood, dan krijg je Valpolicella in je glas. Het beroemdste rood van ingedroogd fruit uit die streek kennen we beter als Amarone. Is dit dan het witte antwoord op Amarone? Misschien wel. 

De druiven staan aangeplant op een kalkrijke bodem, en dat geeft altijd directe frisheid in je glas. De rijping sur lie geeft een diepgaande complexiteit en de opvoeding op eiken geeft een volle gelaagdheid. Dat resulteert in vanille, banaan, perzik, lindebloesem, perenconfituur en appelmoes, compleet met een pijpje kaneel en steranijs.  

wine-score-star
Wit
- Bianco Veronese - Italië
Producent: Sartori garganega >
13,5%
vol
Te koop bij Prijs
De Monnik Dranken € 10.95
wine-score-star
Wit
- Bianco Veronese - Italië
Producent: Sartori
garganega >
13,5%
vol
Te koop bij Prijs
De Monnik Dranken € 10.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.