Golan Heights Winery Gamla Sauvignon Blanc - De Grote Hamersma

Golan Heights Winery

Gamla Sauvignon Blanc 2021
Geproefd op 30 mei 2022

Sauvignon blanc van het bescheiden soort. En dan ook nog eens uit een onverwachte hoek: Israël. Doet denken aan een Noord-Italiaanse bergwijn. Prikkelend in de stijl van Alto-Adige. Op zich ook niet zo gek. Galilee ligt vrij noordelijk in Israël, richting de grens met Libanon. De wijngaarden van Golan Heights Winery liggen op een hoogte die varieert van 400 tot 1200(!) meter boven zeeniveau. Ze beschikken over een vulkanische bodem en gek genoeg over een koel klimaat. Al moeten we dat laatste natuurlijk enigszins relatief zien. 

Sappig met appel en peer, kruidig zelfs met een tutti-frutti-vermoeden. Maar eerlijk is eerlijk. Als je me had verteld dat het pinot grigio was, had ik het ook geloofd.

Wat eten we erbij? Een klassieker uit Tel Aviv. De veganistische opties van Jigal Krant zijn eindeloos. Kies voor falafelmacarons, groentemezze, messabecha of taboelé.

wine-score-star
Wit
- Galilea - Israël
Producent: Golan Heights Winery sauvignon blanc >
12,5%
licht
Duurzaam
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
De Monnik Dranken € 15.49
wine-score-star
Wit
- Galilea - Israël
Producent: Golan Heights Winery
sauvignon blanc >
12,5%
licht
Duurzaam
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
De Monnik Dranken € 15.49
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.