Cà dei Maghi Blend No 3 - De Grote Hamersma

Cà dei Maghi

Blend No 3 2016
Geproefd op 31 mei 2022

In Cà dei Maghi, het Huis van de Magiërs, toveren ze wat af. En net als bij Harry Potter bestaat het toveren in de praktijk uit flink wat werk, onderzoek en studie.

Zo zijn ze hier na lang proberen tot deze Blend No 3 gekomen. Wijn van de inheemse corvina, de meest geprezen van de diverse valpolicelladruiven, gecombineerd met 80% cabernet sauvignon. Op zich al revolutionair, en dan hebben ze de cabernetdruiven ook nog een maand laten drogen voor ze ze aan de corvinawijn-in-wording toevoegden.

Het amarone-idee dus, wijn versterken met druiven die door dat indrogen meer smaak en - naar verhouding - meer suiker hebben.

Dat geheel heeft vervolgens 60 maanden - vijf jaar! - gerijpt op barriques, de eikenhouten bordeauxvaten. Een intrigerende mix van druiven, van werkwijzen, van innovatie en traditie.

Het resultaat is dan ook bijzonder. Een intense geurende wijnen die doet denken aan amarone, onmiskenbaar Italiaans is, plezant voorzien van kruiden en specerijen, maar waarin ook de cassis van de cabernet te bespeuren is. En uiteraard de heilzame invloed van die langdurige opvoeding op eikenhout, maar zonder dat dat er te dik bovenop ligt. Alles mooi in balans.

wine-score-star
Rood
- Rosso Veronese - Italië
Te koop bij Prijs
Devinita € 26.95
wine-score-star
Rood
- Rosso Veronese - Italië
Te koop bij Prijs
Devinita € 26.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.