Torre A Cona Terre di Cino ‘Riserva’ - De Grote Hamersma

Torre A Cona

Terre di Cino 'Riserva' 2018
Geproefd op 1 juni 2022

Toen wij van De Grote Hamersma jong waren, was chianti iets in mandflessen. Fiasco’s, heetten. Het beste wat je er mee kon doen was de inhoud door de plee trekken en een kaars in de lege fiasco zetten.

Er was ook goede chianti, werd gezegd. Chianti classico, met zo’n zwart haantje op het halszegel. 

De tijden zijn veranderd, chianti helemaal, maar nog steeds leeft de gedachte dat classico de beste is. Terwijl het toch heus loont om eens in de minder bekende chiantigebieden te winkelen.

Zoals hier in Colli Fiorentini. Deze is vervaardigd door een graaf en hij smaakt dan ook zeer adellijk. Niet als de chianti van vroeger die aan adellijke haas deed denken, bestorven wild of ander lang weggehangen dood dier, maar in de zin van aristocratisch. Nobel. Edel. Elegant. Sierlijk. Welgemanierd.

Zoals goede chianti betaamt slank van bouw, geurend naar rood fruit en een zonnige herfstdag in een mooi bos. Chianti waarvan wij in onze jonge jaren niet durfden dromen.

wine-score-star
Rood
- Chianti Colli Fiorentini - Italië
Producent: Torre A Cona sangiovese >
14%
medium
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Bâtard-Wijnhandel Koninginneweg € 21.00
wine-score-star
Rood
- Chianti Colli Fiorentini - Italië
Producent: Torre A Cona
sangiovese >
14%
medium
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Bâtard-Wijnhandel Koninginneweg € 21.00
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.