Domaines Ott By Ott - De Grote Hamersma

Domaines Ott

By Ott 2021
Geproefd op 2 juni 2022

Domaines Ott (geen afkorting voor Over The Top) staat bekend als de Dom Pérignon van de Provence. Beschikt bovendien over wijngaarden geklasseerd als Grand Cru. Dan zitten we in de Champions League van de Provence. Adel verplicht. En Ott levert.

Leest u ondertussen even mee op het achteretiket: "the Ott family has chosen to lend its name to this elegant, sundrenched blend of wines from its close neighbourhood". Met andere woorden: niet gemaakt van druiven van eigen wijngaarden. Waarschijnlijk ook niet gemaakt door de familie Ott. Maar wel goed genoeg bevonden om de naam Ott te mogen dragen. Doet een beetje denken aan die tv-commercial uit de jaren '80: 'Een pinda van Duyvis is altijd oké'.

Kwaliteit van de wijn is echter onberispelijk. Gladgeschoren frambozen, bleke Hollandse aardbeitjes, wolf-in-schaapskleren ongedwongen doordrinkbaarheid. Ja, als je het zo proeft, dan snap ik wel waarom Ott z'n naam d'r op zet. Smaakt goed. En laten we eerlijk zijn: er zijn altijd mensen die net als Van Vleuten zeggen: "Weet u dat ik ze met stempel eigenlijk toch lekkerder vind?" 

wine-score-star
Rosé
- Côtes de Provence - Frankrijk
Te koop bij Prijs
Gall & Gall € 24.29
wine-score-star
Rosé
- Côtes de Provence - Frankrijk
Te koop bij Prijs
Gall & Gall € 24.29
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.