Piccini Memoro Vintage - De Grote Hamersma

Piccini

Memoro Vintage 2017
Geproefd op 2 juni 2022

Memoro. Een merk van Piccini, ooit ontstaan ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van de staat Italië. De quintessentie van Memoro is dat de druiven uit alle hoeken en gaten van Italië komen. Eufemistischer uitgedrukt: een multi-regionale blend van sangiovese, aglianico, cabernet sauvignon en nero d'avola. De herkomst: respectievelijk Toscane, Basilicata, Veneto en Sicilië. Is daardoor gedoemd om als Vino Rosso d'Italia door het leven te gaan. 

Vintage 2017 is inmiddels op leeftijd, maar staat nog altijd als een huis. Eikenhouten vloer is net gelegd. De fruitschaal is royaal gevuld met kersen, bramen en bessen. Heeft letterlijk en figuurlijk veel van alles: chocoladerepen, mokkataartjes, vers gebrande koffiebonen en kaneelpijpjes. 

Het 150-jarig bestaan van de Italiaanse eenwording werd gevierd in 2011, maar met de Memoro kun je dat nog iedere dag befeesten. . 

wine-score-star
Rood
- Vino Rosso d’Italia - Italië
Te koop bij Prijs
Gall & Gall € 9.29
wine-score-star
Rood
- Vino Rosso d’Italia - Italië
Te koop bij Prijs
Gall & Gall € 9.29
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.